Heracles Almelo, PEC Zwolle en ADO Den Haag onderuit, ruime zege Roda

28-10-2022 22:00
51

Heracles Almelo is vrijdagavond tegen een dure nederlaag aangelopen. Het ging onderuit bij Almere City, dat met 3-2 won na een 0-2 achterstand. Ook ADO Den Haag ging onderuit, net als PEC Zwolle.

Almere City - Heracles Almelo 3-2
Almere City is thuis op bijna wonderbaarlijke wijze ontsnapt tegen Heracles Almelo. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie nam al vroeg in de eerste helft een 0-2 voorsprong door doelpunten van Samuel Armenteros en Emil Hansson.

Er was aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor Heracles, maar in de tweede helft veranderde alles. Almere-trainer Alex Pastoor bracht na de rust Stije Resink en Ilias Alhalft in. Uitgerekend zij maakten de achterstand ongedaan. Resink scoorde na 48 minuten spelen, voor Alhaft was het een minuut later raak. De wissel van Pastoor en de goals van Alhaft en Resink bleek een gamechanger te zijn. Heracles had het even niet meer en slikte vlak voor de slotfase ook de derde tegentreffer, die van Joey Jacobs. Heracles kwam de 3-2 van Jacobs niet meer te boven.

PEC Zwolle - MVV 0-1
PEC Zwolle heeft na overwinningen op Heracles Almelo en Jong FC Utrecht weer dure punten laten liggen in de competitie. De ploeg van Dick Schreuder ging thuis onderuit in de topper tegen MVV, dat zich de nieuwe nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie mag noemen.

Dat PEC de wedstrijd niet heeft weten te winnen, heeft het volledig aan zichzelf te wijten. Met name in de eerste helft was de ploeg van Schreuder veruit de bovenliggende partij, maar leek de bal er simpelweg niet in te mogen. PEC kreeg meerdere uitgelezen kansen op een doelpunt. Vlak voor rust was het aan de andere kant wel raak toen PEC vroeg om een strafschop, maar MVV in de counter scoorde via Sven Blummel.

Ook in de tweede helft had PEC de nodige pech. Vlak voor tijd had MVV uit kunnen lopen naar 0-2, maar wist doelman Jasper Schendelaar PEC op de been te houden.

FC Eindhoven - Jong PSV 2-2
FC Eindhoven heeft in de slotfase punten verspeeld tegen Jong PSV. Of anders gezegd: in de slotfase een punt gepakt. De ploeg van Rob Penders dacht aan een vroeg doelpunt van Charles-Andreas Brym na zeven minuten spelen genoeg te hebben, maar ging in extremis hard onderuit. In de tweede helft werd Jong PSV sterker en dat resulteerde vlak voor tijd in de gelijkmaker van Johan Bakayoko.

Maar daar bleef het niet bij voor Jong PSV, want met nog een paar minuten op de klok wist ook Fodé Fofana nog een doelpunt te maken, waarmee hij de mini-Lichtstadderby leek te beslissen. Brym voorkwam dat met een doelpunt in blessuretijd. Eindhoven blijft op de vierde plaats staan, Jong PSV staat tiende.

Helmond Sport - ADO Den Haag 2-1
ADO Den Haag heeft uit bij Helmond Sport verloren: 2-1. De ploeg van Dirk Kuyt kreeg al vroeg een tegentreffer van Hakon Lorentzen om de oren. Denzel Hall maakte na rust gelijk, maar kort daarna was het Martijn Kaars die Helmond toch weer de voorsprong bezorgde. ADO knokte in de slotfase met man en macht voor een punt, maar dat was de residentieclub niet gegund.

Daardoor laat ADO na om een reuzenstap richting plek tien te zetten. Helmond neemt een voorsprong van zes punten op hekkensluiter Jong FC Utrecht.

Roda JC - Jong FC Utrecht 4-1
Door een 4-1 overwinning op Jong FC Utrecht heeft Roda JC zijn status als outsider voor de titel bevestigd. Het kwam vroeg op achterstand door Mees Rijks, na miscommunicatie achterin bij Roda, maar repareerde de schade snel via Arjen van der Heide. Doelpuntenmaker Rijks kreeg vlak voor de rust nog een rode kaart.

In een tijdsbestek van 25 minuten besliste Roda voor eigen publiek. Jong Utrecht kwam de goals van Romano Postema, Dylan Vente en Phil Sieben niet meer te boven. Roda staat op de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie en speelt op maandag 7 november een uitwedstrijd bij Jong AZ.

VVV-Venlo - Jong AZ 1-2
Jong AZ stoot door een knappe uitoverwinning op VVV-Venlo door richting de zesde plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Het werd in De Koel 1-2. Jong AZ greep de leiding via Iman Griffith na 28 minuten spelen. Sven Braken maakte voor VVV vlak voor de theepauze gelijk. Na ruim een uur maakte Yusuf Barasi het winnende doelpunt voor Jong AZ.

Bij Jong AZ debuteerde Kees Smit in de wedstrijdselectie. Het pas zestienjarige toptalent (!) mocht zich voor het eerst melden in de selectie van trainer Maarten Martens, maar maakte nog geen wedstrijdminuten.