Derde Bundesliga-zege op rij van Dortmund, Juventus ontsnapt tegen Lecce

29-10-2022 20:49 Laatste update: 20:50
9

Borussia Dortmund heeft de derde Bundesliga-overwinning op rij geboekt. Basisklant Donyell Malen zag zijn ploeg uit bij Eintracht Frankfurt met 1-2 winnen.

Eintracht - Dortmund 1-2
De bezoekers kregen in de eerste 26 minuten twee doelpunten te zien. Eén van Julian Brandt, die Dortmund na twintig minuten op voorsprong zette. De ander was van Daichi Kamada, hij was verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Na rust maakte Jude Bellingham de 1-2 voor Dortmund en miste Mario Götze een grote kans op 2-2.

Dortmund mag zich in ieder geval een dag de nummer drie van Duitsland noemen, maar SC Freiburg komt zondag nog in actie tegen Schalke 04.

Lecce - Juventus 0-1
Juventus heeft zich hersteld van de Champions League-uitschakeling van eerder deze week. Het moest diep gaan, maar ging uiteindelijk met een 0-1 overwinning op Lecce de bus in naar huis. Lang leek het erop dat Juventus zich stuk zou bijten op Lecce, dat de poorten knap gesloten hield. Toch ging de ploeg een kwartier voor tijd onderuit door een doelpunt van Nicolò Fagioli.

Juventus klimt naar plaats zes in de Serie A. De achterstand op koploper Napoli bedraagt inmiddels tien punten.

Cádiz - Atlético Madrid 3-2
Atlético Madrid heeft zichzelf na de uitschakeling in de Champions League ook een slechte dienst bewezen in de Primera Division. De ploeg van Diego Simeone ging met 3-2 onderuit bij laagvlieder Cádiz CF.

Met de teleurstelling van het duel met Bayer Leverkusen nog in het achterhoofd startte Atlético aan het uitduel met Cádiz, waarin het al snel in de soep dreigde te open. Na 27 seconden spelen scoorde Theo Bongonda al voor de thuisploeg.

In de tweede helft liep Cádiz uit naar een 2-0 voorsprong via Alex Fernández, waarna Atlético de wedstrijd in een knotsgekke slotfase toch nog recht leek te trekken met twee doelpunten van Joao Felix. Maar diep in blessuretijd (99e minuut) bracht Rubén Sobrino Cádiz alsnog de overwinning.

Atlético Madrid blijft op de derde plaats steken, maar kan worden ingehaald door Real Sociedad.