Guardiola jubelt: 'Kevin De Bruyne is back, deze Kevin hebben we nodig'

Guardiola jubelt: 'Kevin De Bruyne is back, deze Kevin hebben we nodig'

30-10-2022 08:22
13

Pep Guardiola was een week geleden nog kritisch op Kevin De Bruyne, maar de Belg maakte zaterdag indruk in het Premier League-duel van Manchester City met Leicester City. Met een fenomenale vrije trap maakte De Bruyne het enige doelpunt van de wedstrijd.

Guardiola oordeelde na de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion dat De Bruyne nog niet op 'topniveau' presteerde ondanks een fraai doelpunt. Dit weekend hing de vlag er heel anders bij, oordeelt de City-manager. "Kevin de Bruyne is back. De laatste paar wedstrijden speelde hij niet goed, dat weet hij ook, maar nu was hij fantastisch."

De Catalaan twijfelde naar eigen zeggen geen moment dat De Bruyne zijn oude niveau weer zou halen. "We werken al zeven seizoenen samen en hebben alles samen gedaan, behalve slapen. Ik ken hem aardig goed", lacht hij. "Ik wil deze Kevin, we hebben deze Kevin nodig. Tegen Brighton scoorde hij fantastisch, maar dat is niet genoeg. Hij kan zelfs met zijn ogen dicht nog voor goals en assists zorgen, maar we hebben zijn betrokkenheid in het spel nodig. Hij moet betrokken zijn en dat was nu weer het geval."

Guardiola ging bij de BBC in op de afwezigheid van Erling Haaland, die ook het Champions League-duel met Sevilla zal overslaan vanwege voetklachten. "Hij heeft een beschadigd gewricht. Hij voelt zich beter, maar hopelijk weten we volgende week meer. Hij zal niet spelen tegen Sevilla, omdat we al door zijn naar de volgende ronde. Hopelijk kan Erling ons helpen tegen Fulham. Zo niet, dan speelt hij misschien tegen Chelsea in de League Cup."