Yilmaz wekt verbazing met opmerkelijke actie: 'Dit is dramatisch, het is dodelijk'

Yilmaz wekt verbazing met opmerkelijke actie: 'Dit is dramatisch, het is dodelijk'

30-10-2022 11:55 Laatste update: 12:10
56

Burak Yilmaz heeft de nodige verbazing gewekt tijdens de 3-1 nederlaag van Fortuna Sittard tegen Sparta. De 37-jarige spits kreeg bij een 1-1 tussenstand een schietkans, maar hij meende recht te hebben op een penalty en stopte met voetballen.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük zag echter niets in de actie van Shurandy Sambo op Iñigo Córdoba, waardoor de Limburgse kans verkeken was. "Hoe vind je dit? Dit heb ik nog nooit gezien", reageert Kees Kwakman in De Eretribune op ESPN. Mario Been stelt dat Yilmaz 'een mannetje' is. "Hij denkt dat het een strafschop is, maar er is niks aan de hand. Sambo speelt gewoon de bal."

Ook Fred Grim kan zijn ogen nauwelijks geloven. "Dit is dramatisch, natuurlijk", zegt de momenteel clubloze trainer bij Goedemorgen Eredivisie. "Op trainingen heb je weleens dat de jonkies stoppen, terwijl een coach door laat spelen. Dan geef je aan: je gaat altijd door, totdat de scheidsrechter fluit. Als zo'n speler met zo'n reputatie gewoon stopt... dat is dodelijk."

In de tweede helft meende Yilmaz opnieuw recht te hebben op een penalty, maar weer ving hij bot bij Gözübüyük. De arbiter gaf de ervaren Turk wel een gele kaart vanwege herhaaldelijk protesteren, zijn vijfde van het seizoen. Daardoor mist de Fortuna-ster de thuiswedstrijd tegen FC Emmen van volgend weekend.