Ten Hag over complimenteuze Guardiola en 'briljante' zomeraankoop

Ten Hag over complimenteuze Guardiola en 'briljante' zomeraankoop

30-10-2022 20:35 Laatste update: 22:02
26

Erik ten Hag is van mening dat Manchester United nog niet helemaal terug is, zoals collega-manager Pep Guardiola onlangs stelde. De Nederlander deelt de mening van Guardiola niet, nadat hij zijn ploeg in het gewonnen duel met West Ham United de tweede helft matig voor de dag zag komen.

Guardiola was eerder deze week zeer te spreken over het werk van Ten Hag. De manager van Manchester City liet weten het gevoel te hebben dat The Mancunians 'terugkeren in de top van de Premier League, waar ze weer een rol van betekenis gaan spelen.'

Ten Hag werd na afloop van de 1-0 overwinning (doelpunt Marcus Rashford) op de persconferentie geconfronteerd met die uitspraken, die volgens hem nog wat te voorbarig zijn. 'Kijk maar eens naar de tweede helft. Maar de mentaliteit die we hebben is geweldig, en we hebben de kwaliteit om doelpunten te maken. Als we zo door blijven gaan dan gaan we de goede kant op", aldus de voormalig Ajax-coach. 

Ondanks de stroeve tweede helft was Ten Hag tevreden over een aantal van zijn spelers, waaronder rechtervleugelverdediger Diogo Dalot. "Ik ben heel blij met zijn ontwikkeling. Hij wordt met de wedstrijd beter in het kiezen van verdedigende positie." Ook Casemiro, die zich ontpopt heeft tot een vaste basisspeler, werd geprezen door zijn manager. "Hij is echt briljant, je kan zien waarom hij vijf keer de Champions League heeft gewonnen."