Van Hooijdonk: De Boer vond Janssen absoluut de beste man van het veld

Van Hooijdonk: "De Boer vond Janssen absoluut de beste man van het veld"

31-10-2022 07:52
42

Als het aan Pierre van Hooijdonk, gaat Vincent Janssen wel en Brian Brobbey niet met Oranje naar het WK. Volgens de Studio Voetbal-analist is ook oud-bondscoach Frank de Boer lyrisch over de spits van Royal Antwerp FC.

Steven Bergwijn en Memphis Depay, mits fit, zijn zeker van een plek in de WK-selectie, terwijl Luuk de Jong als pinchhitter ook goede papieren heeft. Janssen en Brobbey lijken onderling uit te moeten maken wie als extra spits meegaat naar Qatar. Van Hooijdonk zou het wel weten. "Ik kies voor Janssen", zegt hij bij Studio Voetbal.

"Janssen viel fantastisch in tegen Polen (2-0), al was het tegen België (1-0, red.) wat minder. Maar ik sprak Frank de Boer laatst. Die was bij Antwerp gaan kijken, waar zijn schoonzoon Calvin Stengs speelt. Hij zei: Janssen, absoluut de beste man van het veld. Sterk, balvast, niet te kloppen in de lucht... Brobbey zal nog even moeten wachten", aldus Van Hooijdonk.

Janssen speelde zondagavond opnieuw negentig minuten voor Antwerp. De ploeg van trainer Mark van Bommel ging met 1-0 onderuit tegen Charleroi en ziet de koppositie steeds verder uit het zicht verdwijnen. Janssen kreeg in de blessuretijd nog een grote kans op de gelijkmaker, maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat.