Steijn deelt bijzonder verhaal: 'Ik dacht: wat doe ik in een Twente-shirt?'

Steijn deelt bijzonder verhaal: 'Ik dacht: wat doe ik in een Twente-shirt?'

31-10-2022 08:02 Laatste update: 08:47
23

Sem Steijn wist niet meer wat hij in het shirt van FC Twente deed na de hersenschudding die hij opliep in het duel met FC Volendam in augustus. De middenvelder was de weg kwijt, maar lijkt na zijn twee doelpunten tegen RKC Waalwijk weer helemaal terug.

Steijn mocht in de basis beginnen bij Twente en maakte de eerste twee doelpunten in een 3-0 overwinning. Steijn is terug. "Het is niet zo dat ik er helemaal geen last meer van heb. Ik krijg nog wel eens hoofdpijn, maar dat is gelukkig sporadisch. Ik heb geleerd dat je niet kunt spelen met een hoofdblessure", wordt hij geciteerd door De Telegraaf

"Na de botsing dacht ik: wat doe ik in een shirt van FC Twente? Het is een wonder dat ik die vijf minuten nog door gevoetbald heb", gaat Steijn verder. Zijn wissel begreep hij, in tegenstelling tot de Twente-fans die dat lieten merken met boegeroep. "De ploeg had het even wat moeilijker. Dan is het logisch dat de trainer een verdedigende middenvelder wil brengen. Als ik eerlijk ben: ik vond die reactie van het publiek echt geweldig", aldus Steijn.

FC Twente is de top-vier binnengedrongen, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan Feyenoord. Zondag neemt de ploeg van Ron Jans het op tegen Go Ahead Eagles.