Weer onrust bij PEC: supporters willen vertrek trainer en technisch directeur

Weer onrust bij PEC: supporters willen vertrek trainer en technisch directeur

01-11-2022 10:45 Laatste update: 16:11
110

Het is weer onrustig bij PEC Zwolle. Supporters hebben maandag hun onvrede geuit over de gang van zaken. Onder meer trainer Dick Schreuder en technisch directeur Marcel Boudesteyn zijn het mikpunt, schrijven de Stentor en RTV Oost.

PEC begon veelbelovend aan de start van het nieuwe seizoen, maar ondertussen vallen de sportieve prestaties tegen. Vorige week ging de ploeg onderuit in de topper tegen MVV, ondanks het feit dat PEC veel beter was. Op het trainingsveld hingen spandoeken met de tekst '#DickOut!!' '#BoudOut!!' '#MeyneOut!!' en '#FransOut!!'. De spandoeken zijn ondertekend door vier supportersgroepen, aldus de Stentor.

'Dick' en 'Boud' zijn Schreuder en Boudesteyn, 'Meyne' en 'Frans' zijn bestuursleden Meine Breemhaar en Frans van der Kolk. De achterban van PEC was op de twee laatstgenoemden eerder al kritisch.

Wat niet meehelpt is dat het ook op bestuurlijk niveau onrustig is bij PEC. De club staat dinsdag in een arbitragezaak tegenover Mike Willems, de inmiddels vertrokken technisch manager met wie de club geen overeenstemming kon bereiken over vertrek. Boudesteyn was hiervoor algemeen directeur, maar is sinds dit seizoen technisch directeur.

Algemeen directeur Xander Czaikowski noemt de actie van de PEC-supporters in gesprek met de Stentor 'jammer'. "We willen graag uitleggen waar we mee bezig zijn en waarom dingen soms gaan zoals ze gaan. Maar met deze actie is de club niet geholpen, het zorgt alleen maar voor onrust waar resultaten ook onder kunnen lijden. Bovendien is het sneu ten opzichte van Meine Breemhaar en Frans van der Kolk, die veel geld, tijd en energie in de club steken om te helpen."

PEC staat na dertien wedstrijden op de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De achterstand op koploper Heracles Almelo is slechts twee punten.