Zorgen bij Frankrijk: Kanté en Pogba missen WK, ook een aantal twijfelgevallen

Zorgen bij Frankrijk: Kanté en Pogba missen WK, ook een aantal twijfelgevallen

01-11-2022 20:02 Laatste update: 20:14
5

De zorgen voor Frankrijk in aanloop naar het WK nemen met de dag toe. Maandag werd bekend dat Paul Pogba het WK niet gaat halen en ook kwam al naar buiten dat N'Golo Kanté ontbreekt. En zo zijn er nog een aantal twijfelgevallen bij Les Bleus

Aurélien Tchouaméni zit vanwege overbelasting al voor de tweede keer op rij op de tribune bij Real Madrid, terwijl Presnel Kimpembe onlangs een blessure opliep aan zijn achillespees en daardoor drie weken niet inzetbaar is voor Paris Saint-Germain.

Bij FC Barcelona viel centrumverdediger Jules Koundé uit tegen Valencia, al lijkt die blessure mee te vallen. Real Madrid-spits Karim Benzema kwakkelt al weken met fysieke ongemakken en ook Lucas Hernández (Bayern München) is al een poos afwezig door een blessure. Boubacar Kamara (Aston Villa) en Mike Maignan (AC Milan) kampen ook met blessures. 

Titelverdediger Frankrijk begint het WK op 22 november tegen Australië. Groep D bestaat verder uit Denemarken en Tunesië. Bondscoach Didier Deschamps maakt zijn selectie volgende week bekend.