De Wit nog vraagteken voor Eredivisie-topper: AZ niet akkoord met voorstel

De Wit nog vraagteken voor Eredivisie-topper: AZ niet akkoord met voorstel

01-11-2022 21:45
36

AZ verkeert nog in onzekerheid of het in de Eredivisie-topper tegen PSV kan beschikken over Dani de Wit. De Alkmaarders zijn niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB.

De aanklager wilde De Wit voor drie duels schorsen, waarvan één voorwaardelijk. Dat zou betekenen dat de 24-jarige aanvallende middenvelder zijn laatste Eredivisie-wedstrijd van 2022 al gespeeld zou hebben. Ook de topper tegen PSV zou in dat geval aan zijn neus voorbij gaan. De ploeg van coach Pascal Jansen speelt komend weekend eerst nog tegen RKC Waalwijk, waarna de krachtmeting met de Eindhovenaren op 12 november volgt.

De Wit kreeg zondag al na veertien minuten een rode kaart tegen FC Volendam. Hij werd vanwege een harde tackle op Robert Mühren van het veld gestuurd door scheidsrechter Joey Kooij. Ondanks het ondertal won AZ het duel met 2-1. Na afloop erkende De Wit dat rood terecht was, maar hoopte hij op coulance. "Ik vind het niet zo ernstig dat het langer moet duren dan één wedstrijd, maar dat gaan we zien", zei hij tegen ESPN.