'Ajax is veel en veel beter en Calvin Bassey vind ik ook goed spelen'

'Ajax is veel en veel beter en Calvin Bassey vind ik ook goed spelen'

01-11-2022 22:02 Laatste update: 22:09
79

Ajax beleeft eindelijk weer eens een probleemloze avond in de Champions League. De ploeg van coach Alfred Schreuder heeft niets te duchten van Rangers FC, oordelen Theo Janssen, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart.

Ajax kwam al na vier minuten op voorsprong via Steven Berghuis. "Een fantastische aanval en heel subtiel laat Berghuis hem van zijn voetje afglijden. Ajax heeft zoveel ruimte om te voetballen tegen. Rangers heeft mazzel dat het nog maar 0-2 staat", begint Janssen bij RTL7. Daar sluit Sneijder zich bij aan. "Rangers komt er nog een aantal keer uit, maar ze hebben niets in te brengen."

Van der Vaart velt een vergelijkbaar oordeel. "Ajax is veel en veel beter. Calvin Bassey vind ik ook goed spelen, die voelt zich goed thuis daar (centraal achterin, red.). Misschien komt het ook omdat Wijndal aan die kant speelde, die wat dynamischer is", zegt hij bij Ziggo Sport.

Het uitvallen van Wijndal met een enkelblessure was wel een smetje. De linksback kwam in botsing met de boarding. "Dat is in Engeland en Schotland heel normaal: die velden lopen allemaal ontiegelijk af. Het is goed voor de velden, want het water loopt beter weg. Maar voor een speler is het levensgevaarlijk", aldus Janssen.