Wanneer praat Van Gaal en wanneer speelt Oranje? 8 belangrijke momenten op WK

Wanneer praat Van Gaal en wanneer speelt Oranje? 8 belangrijke momenten op WK

10-11-2022 13:00 Laatste update: 13:51
8

Het WK in Qatar gaat deze maand al van start. Daardoor gaat er in de komende weken veel gebeuren rondom Oranje: van de bekendmaking van de definitieve selectie tot de laatste en mogelijk allesbeslissende groepswedstrijd. VoetbalPrimeur zet alle belangrijke data voor je op een rij.

Het WK staat nu echt voor de deur, dus er staan op korte termijn al een aantal belangrijke dingen op het programma. In dit overzicht blikken we vooruit tot de achtste finale in Qatar. Op dit moment valt er uiteraard nog niks te zeggen wat Nederland daarna kan verwachten op het eindtoernooi.

Wanneer wordt de definitieve selectie bekend?
Dit is de eerste gebeurtenis die het zeker waard is om in de agenda te zetten. De officiële tijd is nog niet bekend, maar de kans is groot dat de selectie op vrijdag 11 november rond 12.00 uur bekend wordt. Van Gaal heeft zijn voorselectie al naar buiten gebracht en het duurt dus niet lang meer voor de definitieve variant volgt. In totaal zullen er minimaal dertien spelers afvallen. Dat kunnen er meer worden als de bondscoach dat wil.

Wanneer geeft Van Gaal zijn eerste persconferentie voor het WK 2022?
Niet lang na de onthulling van de WK-selectie, geeft Van Gaal al zijn eerste persconferentie in aanloop naar het eindtoernooi. Op vrijdag 11 november om 13.00 uur zal deze plaatsvinden. Het belooft een waar spektakelstuk te worden. De bondscoach zal dan uiteraard meer vertellen over de afvallers en Van Gaal staat ook bekend om zijn bijzondere persconferenties. Dit persmoment zal live te volgen zijn op deze website en op YouTube.


Van Gaal op een persconferentie

Wanneer komt de selectie van Oranje bij elkaar?
Slechts een week voor de eerste WK-wedstrijd komt de selectie van Oranje bij elkaar in Zeist, op maandag 14 november. Van Gaal zal op de KNVB-campus een hele dag doorbrengen met zijn spelers. Naast trainen, worden dan waarschijnlijk ook een aantal praktische zaken geregeld. Het is uiteraard belangrijk dat de juiste materialen voor elke speler worden meegenomen.

Wanneer vliegt de selectie van Oranje naar Qatar?
Na de dag in Zeist stapt Oranje op het vliegtuig, om naar het veelbesproken Qatar af te reizen. Na een vlucht van ongeveer zes uur zal de selectie dan voet zetten op Qatarese bodem. In de hoofdstad Doha verblijft het Nederlands elftal in het prachtige St. Regis Doha-hotel. In de buurt zijn twee goede trainingsvelden beschikbaar voor Van Gaal.

Wanneer speelt Oranje zijn eerste groepswedstrijd?
Na een week aan voorbereiding is het dan tijd voor het echte werk voor Oranje. Op maandag 21 november om 17.00 uur Nederlandse tijd is Senegal de tegenstander in het indrukwekkende Al Thumama Stadium. In de eerste groepswedstrijd treft Nederland dus direct de op papier sterkste tegenstander van de poule.


Senegal is de eerste tegenstander van Oranje

Wanneer speelt Nederland tegen Ecuador?
Vier dagen na het duel met Senegal moet het Nederlands elftal weer aan de bak. Op vrijdag 25 november om 17.00 uur is Ecuador dan de tegenstander. Dat is namelijk nog niet helemaal zeker: er ligt nu een zaak bij het sporttribunaal CAS om Ecuador te diskwalificeren voor het WK. Het land wordt ervan verdacht een niet speelgerechtigde speler te hebben opgesteld in de kwalificatie. Als Ecuador daadwerkelijk wordt verbannen, dan lijkt het erop dat Chili de nieuwe opponent van Nederland wordt.

Wanneer speelt Oranje zijn laatste groepswedstrijd?
Op dinsdag 29 november om 16.00 uur. Het is natuurlijk afhankelijk van de resultaten, maar de wedstrijd tegen het gastland kan wel eens een allesbepalende worden op het WK. Voor Oranje telt in ieder geval niets anders dan plaatsing voor de achtste finale.

Wanner kent Nederland zijn volgende tegenstander, indien geplaatst?
Als Oranje doorgaat naar de achtste finale, dan weet het enkele uren na de wedstrijd tegen Qatar al wie zijn tegenstander wordt. Op diezelfde dinsdag 29 november vallen de beslissingen namelijk rond 23.00 uur in Groep B, waar Engeland, Iran, de Verenigde Staten en Wales in zitten. Als Oranje zijn poule wint, speelt het tegen de nummer twee van Groep B. Als Nederland tweede wordt, dan is de winnaar van Groep B de tegenstander. Een treffen met Engeland lijkt dus reëel als Oranje tweede wordt.