'Ultieme droom' met Oranje: 'Anderhalf jaar geleden had ik je voor gek verklaard'

'Ultieme droom' met Oranje: 'Anderhalf jaar geleden had ik je voor gek verklaard'

02-11-2022 12:56 Laatste update: 13:04
30

Mark Flekken hoopt met het Nederlands elftal actief te zijn op het WK. De SC Freiburg-doelman, die tot dusver vier interlands speelde, baalt ervan dat hij in Nederland zo onderbelicht is.

Op 11 november maakt Louis van Gaal zijn definitieve selectie bekend. De bondscoach neemt naar alle waarschijnlijkheid vier keepers mee, terwijl er vijf in de voorselectie zitten. "Het is een open geheim dat de keeperspositie van het Nederlands elftal ter discussie staat", laat hij optekenen door Voetbal International. "Ik doe iedere dag mijn best om ervoor te zorgen dat ik erbij zal zijn in Qatar. En dat ik het nummer 1 mag dragen op het WK, mijn ultieme droom."

Flekken benadrukt dat de kans 'vol overtuiging' aangrijpt, mocht hij eerste keeper zijn op het eindtoernooi. "Maar als ik kijk waar ik vandaan kom, welke ontwikkeling ik heb doorgemaakt sinds mijn elleboogblessure twee jaar geleden, dan zou meegaan al zoiets moois zijn", zegt hij. "Anderhalf jaar geleden had ik je voor gek verklaard, honderd procent. Ik had er een halfjaar uitgelegen en amper tien wedstrijden gespeeld in de Bundesliga. En toen hoorde ik Louis van Gaal op tv opeens mijn naam zeggen. Dat had ik nooit verwacht."

Tot op heden keepte Flekken twee oefeninterlands en twee Nations League-wedstrijden, duels waarin hij naar eigen zeggen niet zijn beste niveau haalde. "De mensen vormen hun mening waarschijnlijk op basis van die interlands, waarin ik mezelf niet van mijn beste kant heb laten zien. Het is jammer dat ze niet zien wat ik om de drie of vier dagen bij mijn club presteer." Flekken verwacht meer van de analisten. "Ik vang nog weleens op dat ze weinig weten van Mark Flekken, want die zien we nooit keepen. Dat vind ik soms wel jammer, zal ik maar zeggen. Duitsland is dan blijkbaar toch nog ver weg. En Freiburg nog een kleine club, voor veel mensen."