Van der Vaart: 'Dest maakt zich op deze manier zó niet populair in de kleedkamer'

Van der Vaart: 'Dest maakt zich op deze manier zó niet populair in de kleedkamer'

02-11-2022 22:14
42

Rafael van der Vaart ziet dat Sergiño Dest zich niet populair maakt in de kleedkamer van AC Milan. De voormalig Ajacied schat zichzelf te hoog in en maakt te veel onnodige acties, vindt Van der Vaart.

Dest zit woensdagavond op de bank, als Milan een cruciaal Champions League-duel tegen Red Bull Salzburg speelt. Van der Vaart snapt dat wel, zo vertelt hij bij Ziggo Sport. "En dat vind ik heel erg jammer. Wat hij een beetje heeft: hij kan heel goed zijn, maar neemt altijd te veel hooi op zijn vork. Dest denkt dat hij véél beter en véél verder is dan dat hij eigenlijk is."

"Hij is snel en heeft een goede techniek, maar dit soort dingen...", zegt Van der Vaart, terwijl hij op beelden ziet hoe Dest de bal met een hakje inlevert in een eerder duel. "Je bent verdediger, dat is je eerste taak. Dan moet je wel een beetje slim zijn." Vervolgens ziet Van der Vaart nog een fragment van Dest. "Op deze beelden is te zien dat hij de bal afpakt. Daarna maakt hij een panna, dat is leuk. Maar dan denkt hij: ik ben echt goed en verliest hij de bal als hij een schaar doet.

"Dan denk ik: jongen, speel gewoon naast je. Dan heb je een wereldactie gemaakt. Dat moet hij echt gaan beseffen, hij is natuurlijk jong. Hier maak je je zó niet populair mee in zo'n kleedkamer. Hij overschat zichzelf inderdaad een beetje. Het is een kwaliteit, om te weten wat je wel en niet kunt. Zelfs de beste spelers ter wereld hebben dat."