Gezonde concurrentiestrijd bij Ajax: 'Toen hij kwam, ben ik beter gaan spelen'

Gezonde concurrentiestrijd bij Ajax: 'Toen hij kwam, ben ik beter gaan spelen'

03-11-2022 12:47
35

Rechtervleugelverdediger Devyne Rensch is tevreden over de concurrentiestrijd met Jorge Sánchez bij Ajax. De negentienjarige verdediger denkt dat hij er alleen maar beter van wordt.

Ajax zag afgelopen zomer Noussair Mazraoui en Sean Klaiber naar respectievelijk Bayern München en FC Utrecht vertrekken. Rensch was op dat moment de enige overgebleven rechtsback, waardoor de Amsterdammers Sánchez uit Mexico haalden. "Dat heb ik echt nog geen moment als een probleem gezien", zegt Rensch tegen Voetbal International

"Integendeel. Ik kan het goed met hem vinden, Jorge is een fijne gast, een hele rustige goede jongen, en bovendien een goede voetballer. We moeten elkaar alleen maar sterker maken. Het is ook steeds duidelijk naar mij gecommuniceerd", vervolgt de kandidaat voor de WK-selectie. "Ik geloof wel in concurrentie en dat zoiets je sterker maakt. Toen hij kwam, ben ik opvallend genoeg ook beter gaan spelen. Dat kreeg ik destijds ook veel te horen. Misschien was ik nog net iets scherper, het is moeilijk om zoiets te verklaren, want het gebeurt onbewust."