'Routinier Piqué moet gaan nadenken: 'gecompliceerde' situatie bij FC Barcelona'

'Routinier Piqué moet gaan nadenken: 'gecompliceerde' situatie bij FC Barcelona'

03-11-2022 17:18
10

Gerard Piqué begint zich te realiseren dat zijn speelkansen steeds kleiner worden bij FC Barcelona. De stopper was er altijd van overtuigd dat hij zich weer terug zou vechten in het elftal, maar dat blijkt toch moeilijker dan gedacht.

De 35-jarige Piqué is dit seizoen op de bank beland bij Barcelona, nadat hij steeds minder presteerde. De verdediger twijfelde lang echter niet aan zijn kwaliteiten. Hij was ervan overtuigd dat hij vanzelf weer in het basiselftal terecht zou komen, tot nu. Dat meldt Sport. De Spaanse sportkrant beschrijft de situatie van Piqué als 'gecompliceerd'.

Rond het WK zal de routinier over zijn situatie na moeten denken. Het is overigens niet uitgesloten dat Piqué met Spanje naar Qatar gaat: ondanks dat hij gestopt is als international, heeft bondscoach Luis Enrique hem opgenomen in de voorselectie.

Op dit moment krijgen verdedigers als Jules Koundé, Eric García en Andreas Christensen de voorkeur boven Piqué in belangrijke duels bij Barça. In het Champions League-duel met Viktoria Plzen, dat nergens meer om ging, mocht de stopper wel in actie komen.