'Als je hem kwijtraakt, neem je misschien wel afscheid van je titelaspiraties'

'Als je hem kwijtraakt, neem je misschien wel afscheid van je titelaspiraties'

03-11-2022 18:23
36

Als het aan Voetbal International-journalist Marco Timmer ligt, kan PSV het zich niet veroorloven om in januari afscheid te nemen van sterspeler Cody Gakpo. Volgens de journalist is de aanvaller in dusdanig goede vorm dat een eventueel vertrek de club uit Eindhoven wel eens de das om kan doen in de race voor de titel. 

Dat Ibrahim Sangaré en ook Gakpo afgelopen zomer bleven, was eigenlijk al onverwachts. Door die beslissing moest John de Jong vertrekken bij de Eindhovense club. Een verkoop was namelijk noodzakelijk. De mogelijkheid om één van de twee in de winter te verkopen bestaat ook nog, maar daar zou Timmer niet aan mee werken. "Als ik PSV was, zou ik er alles aan doen om niet te verkopen deze winter", zegt hij in de Skiete Wille Podcast.

"Als je Gakpo kwijt raakt neem je misschien wel afscheid van je titelaspiraties", gaat hij verder. Timmer blijft wel realistisch. Bij een goed bod kan PSV geen 'nee' zeggen. "Maar dat zal hopelijk pas voor volgend seizoen zijn. Dan kunnen we het één en ander nog terughalen", besluit hij.

Gakpo was afgelopen zomer dichtbij een overstap naar Leeds United. Een transfer ketste op het laatste moment af, waardoor Gakpo in de Eredivisie bleef. Naar verluidt kan de 'Eintovenaar' binnenkort gaan rekenen op clubs van een ander kaliber