'Ajax komt 7 jaar na transfer van Dolberg opnieuw uit bij het Deense Silkeborg'

'Ajax komt 7 jaar na transfer van Dolberg opnieuw uit bij het Deense Silkeborg'

03-11-2022 20:11
16

Ajax laat de vijftienjarige Deen Lasse Abildgaard op proef komen in Amsterdam. Dat meldt het Deense medium Tipsbladet. De speler van Silkeborg komt in november twee weken op proef spelen bij Ajax.

Peter Christian Hansen is talentmanager bij Silkeborg en hij prijst de houding van de Amsterdammers richting Abildgaard. "Ajax heeft zelf contact gelegd met deze speler. Het is de bedoeling dat hij met één van zijn ouders en met een jeugdtrainer van ons naar Amsterdam komt. Het zit niet in de pijpleiding dat hij daar ook direct zal blijven na de stage, maar we sluiten niets uit als zijn ontwikkeling goed blijft gaan."

Mocht Abildgaard naar Ajax vertrekken, dan is hij niet de eerste die van Silkeborg naar Amsterdam verkast. Kasper Dolberg maakte in de winter van 2015 dezelfde overstap. Ook hij kwam als jeugdspeler naar Ajax en de spits schopte het uiteindelijk tot het eerste. Voor Abildgaard is de eerste stage op De Toekomst vooral gericht op het beleven en aanvoelen van een andere cultuur op het trainingsveld.