Pavlidis schiet bij rentree AZ naar overtuigende groepswinst in Conference League

03-11-2022 20:34 Laatste update: 20:40
43

AZ Alkmaar is overtuigend groepshoofd geworden in Poule E van de Conference League. De Alkmaarders wonnen de laatste wedstrijd in eigen huis met 2-1 van SC Dnipro-1. Vangelis Pavlidis maakte bij zijn rentree direct het winnende doelpunt.

AZ begon met exact dezelfde elf namen als in de wedstrijd tegen FC Volendam zondag. Dat hield in dat Dani de Wit gewoon mocht starten tegen Dnipro-1. Tegen de Volendammers moest de middenvelder al na veertien minuten inrukken vanwege een rode kaart. Riechedly Bazoer begon weer op de bank. Jens Odgaard startte als diepste spits bij de ploeg van trainer Pascal Jansen.

De wedstrijd opende direct met een hoop vuurwerk. De kansen gingen over en weer en de openingsgoal volgde dan ook snel. Jesper Karlsson draaide in de achtste minuut een bal het zestien meter gebied in, waar een vrijstaande Odgaard kon inkoppen. De Deen maakte zondag tegen FC Volendam ook al het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het was zijn zevende doelpunt in dienst van de Alkmaarders, maar zijn eerste in de Conference League.

AZ kon alleen de voorsprong niet vasthouden tot de rust. Na de goal van Odgaard kreeg Dnipro-1 ook een aantal goede kansen en dat leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker. Artem Dovbyk was Milos Kerkez te slim af en kon daardoor de voorzet van Hamache binnen schieten. Sam Beukema kreeg nog een aantal goede kansen, maar met een gelijke stand gingen beide teams aan de thee.

Na rust maakte Pavlidis zijn rentree bij AZ. De Griek mocht na blessureleed in de rust weer invallen en was gelijk gevaarlijk voor de thuisploeg. Pavlidis kreeg kort na rust een enorme kans op de 2-1, maar hij werkte een voorzet van De Wit net naast. Uiteindelijk had Pavlidis er tot de 87e minuut voor nodig om te scoren. De Griek maakte uiteindelijk op aangeven van Yuki Sugawara alsnog de winnende.

Dat betekent dat AZ als groepshoofd doorgaat naar de volgende ronde in de Conference League. SC Dnipro-1 was ook al zeker van de tweede plek, alleen bij een overwinning op de Alkmaarders konden ze nog eerste worden. De Oekraïeners spelen daardoor een tussenronde om door te kunnen in het toernooi. Apollon Limassol en FC Vaduz zijn klaar in Europa.