Hond van Groningen-speler Abraham terroriseert buurt: 'Iedereen is angstig'

Hond van Groningen-speler Abraham terroriseert buurt: 'Iedereen is angstig'

04-11-2022 12:11
134

FC Groningen-aanvaller Paulos Abraham blijkt geen graag geziene gast in zijn buurt. De hond van de twintigjarige Zweed, een American Stafford, heeft de hond van een mede-flatbewoner doodgebeten.

Drie weken geleden ging het mis in de Groningse Tasmantoren: de hond van Abraham beet een Chihuahua dood. "De hond van Abraham hapte naar onze hond, en het was direct klaar", vertelt de baas van de overleden hond aan RTV Noord. "In zijn hoofd gebeten."

Wedden

Meer odds

"Wat ik nog het ergste van alles vond, was dat de vriendin van Abraham niet wilde dat we de politie zouden inschakelen. De vriendin van Abraham heeft gezegd: Bel alsjeblieft niemand: dan geven we je geld. Tegen een kind van 17. Ik ben er nog steeds boos om."

De hond van Abraham is opgenomen in het register voor gevaarlijke honden en heeft een muilkorf- en aanlijnplicht, maar volgens buurtbewoners is dat niet genoeg. Ze zijn doodsbang voor de American Stafford. "Iedereen is angstig", klinkt het. "Er zijn mensen die zelfs pepperspray of een mes meenemen als ze hun hond uitlaten. Er zijn zelfs mensen die willen verhuizen omdat ze gewoon veel te bang zijn."

Groningen geeft geen commentaar, omdat het een privékwestie betreft. Abraham noemt de gebeurtenissen 'verschrikkelijk'. "Ik vind het echt heel vervelend. Ik heb maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Daarnaast ben ik met het gezin in gesprek om tot een oplossing te komen voor de ontstane situatie en daarom vind ik het jammer dat mensen het nodig vinden de media op te zoeken."