Van Nistelrooij ziet dat 'Ajax' leeft in PSV-selectie: 'Dit is dé topwedstrijd'

Van Nistelrooij ziet dat 'Ajax' leeft in PSV-selectie: 'Dit is dé topwedstrijd'

04-11-2022 17:40
92

Hoewel PSV in betere doen lijkt dan Ajax, ziet Ruud van Nistelrooij zijn ploeg niet als favoriet voor de Eredivisie-topper in Amsterdam. Ook de gewonnen strijd om de Johan Cruijff Schaal (5-3) speelt volgens de trainer van de Eindhovenaren geen grote rol meer.

"De Johan Cruijff Schaal is wel heel ver terug", zegt Van Nistelrooij over de ontmoeting van augustus tegen het ANP. "Natuurlijk neem je het mee, maar ook weer niet heel veel. Ik denk dat je de afgelopen periode meeneemt. De wedstrijden die we gespeeld hebben en de vorm die we hebben laten zien. Het is nu gewoon een wedstrijd op zich."

De voormalig topspits merkt dat zijn ploeg zin heeft in de krachtmeting met de rivaal. "Het is duidelijk hoe dat leeft. Het is een topwedstrijd, in het rijtje van Arsenal en Feyenoord en AS Monaco. In die wedstrijden hebben we het dit seizoen goed gedaan. Maar zondag beginnen we weer opnieuw. Dan weten we wat we moeten doen in de Arena."

Ajax gaat momenteel aan kop in de Eredivisie. PSV heeft één punt minder, maar kwam wel één wedstrijd vaker in actie. "Elke drie punten zijn belangrijk. Dit is tegen een directe concurrent, dé topwedstrijd. We gaan ons maximaal voorbereiden om daar maximaal te presteren. We hebben een goed team om dat te kunnen doen."

De PSV-trainer verwacht weer over Ibrahim Sangaré, Philipp Max, Jarrad Branthwaite en Mauro Júnior te kunnen beschikken. Ook Joey Veerman is normaal gesproken van de partij, hoewel hij tegen Bodö/Glimt een tik kreeg en in de rust werd gewisseld. "Maar dat valt mee. Bij de andere spelers zijn er fysiek verder ook geen problemen, lijkt het nu."