Bericht over vechthond Abraham krijgt staartje: Groningen besluit tot boycot

Bericht over vechthond Abraham krijgt staartje: Groningen besluit tot boycot

04-11-2022 18:31
128

Dat RTV Noord naar buiten bracht dat de hond van Paulos Abraham een chihuahua heeft doodgebeten, krijgt nog een staartje. De spelers en technische staf van FC Groningen zijn daar zo ontstemd over dat ze de regionale omroep voorlopig boycotten.

De American Stafford van de Zweedse aanvaller zou de buurt terroriseren. "De hond van Abraham hapte naar onze hond, en het was direct klaar", vertelde de baas van de overleden chihuahua. De selectie van FC Groningen vindt de berichtgeving echter te ver gaan en heeft besloten om RTV Noord voorlopig niet meer te woord te staan. 

Chef Radio Remy van Mannekes van RTV Noord betreurt het besluit van spelersgroep en trainer, maar staat achter de publicatie. "Onze verslaggever heeft zijn journalistieke werk gedaan, als het geen speler van de FC was geweest hadden we dit ook gebracht. We noemen zijn naam omdat het gaat om een bekende Groninger en spelers van FC Groningen nu eenmaal een voorbeeldfunctie hebben."

Het is nog niet duidelijk hoe lang de boycot duurt. Van Mannekes hoopt dat de verhoudingen tussen de omroep en de club weer 'normaliseren'. "We zenden de wedstrijden van FC Groningen wekelijks uit op Radio Noord, Dag TV en online en reacties na de wedstrijden horen er uit journalistiek oogpunt bij. We willen ons publiek immers zo goed mogelijk informeren en ten dienst zijn."

De Trots van het Noorden neemt het zondag op tegen FC Utrecht. Na die wedstrijd zullen de journalisten van RTV Noord dus niet te woord worden gestaan.