Van Hanegem: 'Beste keeper van Nederland, dan luister je toch niet naar Hoek?'

Van Hanegem: 'Beste keeper van Nederland, dan luister je toch niet naar Hoek?'

05-11-2022 07:33
160

Justin Bijlow mag niet ontbreken in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het WK. Dat oordeelt Willem van Hanegem naar aanleiding van het optreden van de Feyenoord-keeper tegen SS Lazio in de Europa League.

"Hij heeft Feyenoord donderdagavond een paar keer gered en is gewoon de beste keeper van Nederland", is Van Hanegem stellig in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. Het Feyenoord-icoon doet een beroep op bondscoach Louis van Gaal. "De keeperstrainer van Oranje denkt daar waarschijnlijk anders over, maar ik heb goede hoop dat Louis dat wel ziet. En als je trainer bent, en je vindt dat, dan ga je toch niet naar - hoe heet die man ook alweer - Frans Hoek luisteren. Dat kan toch niet waar zijn."

Bijlow werd gepasseerd voor de Nations League-duels met Polen en België in september. Wel maakt hij deel uit van de voorlopige selectie van Oranje voor het WK. De Feyenoord-keeper concurreert met Jasper Cillessen, Remko Pasveer, Mark Flekken en Andries Noppert. Van Gaal lijkt vier doelmannen mee te willen nemen naar Qatar, waarvan één penaltyspecialist.