Leicester klimt uit gevarenzone, Summerville wederom goud waard voor Leeds

05-11-2022 20:24 Laatste update: 20:17
34

Leicester City heeft de tweede overwinning in vier wedstrijden geboekt. Het pakte uit bij Everton drie punten, mede dankzij een geweldig doelpunt van Youri Tielemans.

Everton - Leicester City 0-2
Het eerste opwindende moment was na vier minuten van Patson Daka, die een schot knap gepakt zag worden door Everton-doelman Jordan Pickford. Daarna gebeurde er heel lang niets en werd het publiek plots opgeschrikt door het wonderdoelpunt van Tielemans.

Het doelpunt van James Maddison vlak voor tijd was een van de spaarzame hoogtepunten van de tweede helft, waarin vrijwel niets gebeurde. Leicester klimt naar de dertiende plaats op de ranglijst, Everton staat vijftiende.

Manchester City - Fulham 2-1
Manchester City heeft zaterdag ternauwernood de koppositie overgenomen van Arsenal. Het leek tegen Fulham met 1-1 gelijk te spelen, maar in blessuretijd scoorde Erling Haaland nog vanaf de stip. Bij Leeds United was Crysencio Summerville wederom de held.

Door een doelpunt van Julian Álvarez, die deze week ook al tegen Sevilla scoorde, kwam Manchester City na een kwartier spelen op voorsprong. De Argentijn schoot schitterend raak na een leep balletje van Ilkay Gündogan. Kort daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van Fulham. Een goal van John Stones werd afgekeurd vanwege buitenspel, waarna City met tien man verder moest: João Cancelo kreeg een directe rode kaart voor een overtreding op de tegenstander, waarmee hij een penalty weggaf, waaruit Fulham via Andreas Pereira scoorde.

Manchester City moest in de tweede helft alles uit de kast trekken om niet tegen puntenverlies aan te lopen. Zelfs Erling Haaland, die op de bank zat vanwege een blessure, moest van stal gehaald worden. Een paar minuten na zijn invalbeurt scoorde de Noor ook, ware het niet dat hij werd teruggefloten vanwege buitenspel. Fulham wist het tot de 95e minuut gesloten te houden: uit een gegeven strafschop na een domme overtreding scoorde Haaland.

Leeds - Bournemouth 4-3
Bij Leeds had Crysencio Summerville wederom een basisplaats. De Nederlander ontpopte zich wederom tot held van Leeds, zoals hij ook al deed tegen Liverpool. Leeds kwam via Rodrigo al snel op een voorsprong, maar incasseerde in rap tempo doelpunten van Marcus Tavernier en Philip Biling. En in de tweede helft scoorde ook Dominic Solanki, waardoor het wel klaar leek voor Leeds. In het laatste half uur wist de thuisploeg het duel op sensationele wijze te kantelen.

Sam Greenwood was na een uur spelen verantwoordelijk voor de 2-3, waarna diezelfde Greenwood assisteerde bij de gelijkmaker van Liam Cooper, acht minuten later. De comeback was compleet toen Summerville Leeds op voorsprong zette, waardoor Elland Road ontplofte.