Van Basten bewondert gestopte Piqué: 'Hij kon ook ontzettend goed voetballen'

Van Basten bewondert gestopte Piqué: 'Hij kon ook ontzettend goed voetballen'

05-11-2022 23:15
18

Marco van Basten vindt dat Gerard Piqué kan terugkijken op een geweldige loopbaan. De 35-jarige Catalaan speelde zaterdagavond zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona en als profvoetballer.

Piqué maakte afgelopen week plots bekend dat hij stopt met voetballen. Zaterdagavond speelde hij Almería zijn allerlaatste wedstrijd. In de studio van Ziggo Sport vertelt Van Basten over de loopbaan van Piqué. "Ik denk dat hij een geweldige carrière heeft gehad. Hij heeft met alles en iedereen alles gewonnen wat je kan bedenken. Dat is natuurlijk een droom die uitkomt. Hij heeft het kunnen realiseren, dat is geweldig."

Van Basten denkt dat Piqué een perfecte verdediger was voor Barça. "Ja, voor het Barcelona dat in balbezit het spel bepaalde. Hij was natuurlijk een goede verdediger, maar hij kon ook ontzettend goed voetballen. Piqué was goed aan de bal. Het begon allemaal vanuit achteren en daar speelde hij een hele belangrijke rol in. Dat heeft Piqué jarenlang volgehouden."

"Hij kon ook goed koppen en verdedigen. Hij is nooit snel geweest, maar was wel slim. Piqué is ook een persoonlijkheid, een man uit Barcelona en een Catalaan. Daar kwam hij ook voor uit. Buiten Catalonië heeft hij dus ook wat tegenstanders. Ik vond hem een mooie voetballer en een goede speler", zegt Van Basten, waarna hij afsluit met dezelfde woorden als waarmee hij begon. "Hij heeft dus een geweldige carrière gehad."