Volgend hoofdstuk in verhaal over vechthond: Abraham speelt dit jaar niet meer

Volgend hoofdstuk in verhaal over vechthond: Abraham speelt dit jaar niet meer

05-11-2022 22:15
85

Paulos Abraham komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor FC Groningen, vanwege bedreigingen aan zijn adres. Dat heeft zo goed als zeker te maken met de opmerkelijke situatie rondom zijn hond, die een andere hond in de buurt heeft doodgebeten. Groningen gaat ook op zoek naar een nieuwe woonruimte voor Abraham.

Sinds vrijdag gaat het veel over Abraham. RTV Noord bracht toen naar buiten dat de hond van de Zweed zijn buurt terroriseert. Op zaterdag treedt Groningen naar buiten met een onverwachts statement. Abraham mag vervoegd met vakantie en hoeft zich dit kalenderjaar niet meer te melden op de club.

Wedden

Meer odds

Nadat het nieuws over zijn hond naar buiten kwam, heeft Abraham namelijk ernstige bedreigingen ontvangen. Daarvoor werd de aanvaller ook al bedreigd, waardoor Groningen besluit om maatregelen te nemen. De Trots van het Noorden noemt de privésituatie van Abraham onveilig.

Door zijn vervroegde vakantie mist hij de wedstrijden tegen FC Utrecht en Fortuna Sittard. Het wordt niet duidelijk waar de bedreigingen precies vandaan komen. Feit is wel dat Groningen een andere woning zal regelen voor de jeugdinternational.

Huidige buurtbewoners van Abraham stellen dat 'iedereen bang is' voor de hond van de Groningen-speler. "Er zijn mensen die zelfs pepperspray of een mes meenemen als ze hun hond uitlaten. Er zijn zelfs mensen die willen verhuizen omdat ze gewoon veel te bang zijn."