Brands baalt van opvallende behandeling: 'PSV krijgt straf en boete, Ajax nul'

Brands baalt van opvallende behandeling: 'PSV krijgt straf en boete, Ajax nul'

06-11-2022 12:21 Laatste update: 13:13
279

Marcel Brands vindt dat de KNVB met twee maten heeft gemeten. Bij het topduel van zondag tussen Ajax en PSV zijn geen uitsupporters welkom, iets wat niet geheel eerlijk is volgens de directeur van de Eindhovenaren.

Een KNVB-rapporteur hoorde tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal in juli langdurige antisemitische spreekkoren uit het PSV-vak, gericht aan een aantal Ajax-spelers. Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, besloot vervolgens om supporters uit Eindhoven te weren voor het competitieduel van zondagmiddag. 

Wedden

Meer odds

"Ik vind dat als je zo’n besluit neemt, je met twee maten meet", aldus Brands bij Goedemorgen Eredivisie. "Dat heb ik ook aangegeven bij de KNVB. Er werd in het duel om de Johan Cruijff Schaal van twee kanten gezongen. Wij ergeren ons daar aan. Ga achter je ploeg staan en laat de tegenstander met rust. Dat gebeurde niet, van twee kanten."

De KNVB zocht na het duel contact met PSV. "Je krijgt dan een rapport van de KNVB waarin het per minuut wordt weergegeven. Dan krijgt PSV deze straf en een boete. Aan de andere kant (Ajax, red.) nul. Dat is moeilijk uit te leggen aan onze supporters. Er is niet eens een vooronderzoek ingesteld. Het gaat me er niet om dat Ajax gestraft wordt, maar hoe kan ik uitleggen aan de achterban dat er met twee maten gemeten wordt? Ik heb aan haar gevraagd of het Amsterdamse vak ook leeg bleef vandaag. Daarop antwoordde ze dat Ajax een aantal stadionverboden had uitgedeeld."

Spandoek
Dat Brands kritiek uit op de beslissing van Halsema, betekent echter niet dat hij het spandoek veelbesproken spandoek goedkeurt. "Dat vind ik niet goed. Iedereen mag het ergens niet mee eens zijn, maar ik vind niet dat je mensen in hun privésituatie moet storen. En zeker ook niet kinderen van mensen erbij moet betrekken."