PSG pas in slotfase langs Lorient: vreselijke middag voor Mvogo (ex-PSV)

06-11-2022 15:10 Laatste update: 16:53
7

Paris Saint-Germain heeft zondag een benauwde overwinning geboekt op bezoek bij subtopper Lorient: 1-2. Voormalig PSV-doelman Yvon Mvogo beleefde een vreselijke middag.

Na negen minuten spelen ging Mvogo gruwelijk in de fout. De doelman nam veel te veel tijd in de opbouw, waarna hem de bal werd ontfutseld. Neymar strafte het af en tekende voor de 0-1. Mvogo raakte daarbij ook nog eens geblesseerd, waarna hij al na dertien minuten naar de kant werd gehaald.

Lorient kwam de vroege 0-1 nog wel te boven. Terem Moffi, de spits van de huidige nummer vier van de Ligue 1, zorgde vlak na rust voor de gelijkmaker. De oud-speler van KV Kortrijk verschalkte PSG-doelman Gianluigi Donnaruma van dichtbij met een hard schot: 1-1.

Lang leek Lorient te gaan stunten, tot het aanbreken van de 81e minuut. Danilo Pereira, oud-speler van onder meer Roda JC, torende boven iedereen uit en knikte de bal tegen de touwen. Door de overwinning komt de ploeg van trainer Christophe Galtier op 38 punten. Naaste achtervolger RC Lens volgt op 33 punten.