Update: Southampton ontslaat manager Hassenhüttl na reeks slechte resultaten

Update: Southampton ontslaat manager Hassenhüttl na reeks slechte resultaten

07-11-2022 11:08 Laatste update: 11:12
17

Southampton gaat manager Ralph Hassenhütl ontslaan. Dat meldt The Atheltic. De club verloor vandaag met 1-4 van Newcastle United en dat leek de druppel voor de clubleiding.

De officiële bevestiging vanuit Southampton is er nog niet, maar de verwachting is dat hij voor de wedstrijd tegen Liverpool zaterdag het slechte nieuws te horen krijgt. Voor Southampton is het duel met the Reds de laatste wedstrijd voor de winterstop en het WK in Qatar. Hassenhütl was sinds 2018 coach van de club. Southampton nam hem vier jaar geleden over van RB Leipzig.

Southampton staat na het verlies tegen Newcastle United op de achttiende plek in de Premier League. Aan het einde van het seizoen zou dat degradatie betekenen. De reeks slechte resultaten van de club zouden de reden zijn dat Southampton afscheid wil nemen van Hassenhütl. Van de laatste negen wedstrijden werd er slechts één keer gewonnen door de club. Vorig seizoen eindigde Southampton als vijftiende in de Engelse Premier League.

Update: Southampton heeft maandag de breuk met Ralph Hassenhüttl bevestigd. Rubén Sellés is aangesteld als interim-manager totdat er een vervanger is gevonden. The Saints bedanken Hassenhüttl voor zijn werkzaamheden als trainer. Assistent-trainer Richard Kitzbichler is ook ontslagen. Luton Town-manager Nathan Jones is de topkandidaat om Hasenhüttl op te volgen.