'Rugbywedstrijd' tussen Ajax en PSV: Dan vieren we het in de kleedkamer wel

'Rugbywedstrijd' tussen Ajax en PSV: "Dan vieren we het in de kleedkamer wel"

06-11-2022 19:48 Laatste update: 20:09
61

Ruud van Nistelrooij is na de cruciale zege op Ajax lovend over Luuk de Jong. De spits van PSV was belangrijk met een doelpunt en assist in Amsterdam (1-2).

"Scorend vermogen, aanspeelpunt, rustpunt van het team", somt Van Nistelrooij bij ESPN op als het over De Jong gaat. "Hij weet ook heel goed wanneer we terug moeten zakken of juist hoog druk moeten zetten. Ook in de kleedkamer is zijn invloed groot. Dat zijn ervaren jongens die in de kleedkamer gigantisch hun best doen om de boel bij elkaar te houden en de jonkies op sleeptouw te nemen."

De trainer van PSV zag de Eredivisie-topper in Amsterdam ontaarden in een 'rugbywedstrijd'. "We moesten overleven en dat is gelukt." Aan de opstootjes wilde Van Nistelrooij niet al te veel woorden vuilmaken. "We vieren de overwinning hier. Ik weet niet wat daar precies mis mee is, maar dat moet je niet recht voor iemands gezicht doen. Dat moet je met elkaar doen. Er werd wat getrokken en geduwd, maar daarna gingen we lekker naar binnen. Dan vieren we het in de kleedkamer wel."