Dumfries en De Vrij verliezen topper van laagvliegers, Van Bommel wint weer niet

Dumfries en De Vrij verliezen topper van laagvliegers, Van Bommel wint weer niet

06-11-2022 22:38 Laatste update: 23:50
20

Denzel Dumfries en Stefan de Vrij hebben geen goede zaken gedaan in de Serie A. Internazionale verloor namelijk op bezoek bij rivaal Juventus. De klad zit erin bij het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel. Tegen Anderlecht werd opnieuw niet gewonnen. In de Romeinse derby trok SS Lazio, dat deze week van Feyenoord verloor, aan het langste eind. In Spanje werd Atlético Madrid knap op 1-1 gehouden door Espanyol.

Juventus - Internazionale 2-0
De topper in Turijn was er één tussen twee grootmachten die het dit seizoen erg zwaar hebben. Beide ploegen konnen een overwinning dan ook goed gebruiken. Toch kwam Inter met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basis op achterstand. Uit een vloeiende corner scoorde Adrien Rabiot na iets meer dan vijftig minuten. Vlak voor het einde wist wonderkind Nicolò Fagioli de wedstrijd te beslissen. Daardoor stijgt Juve naar de vijfde plek, Inter staat teleurstellend zevende.

Royal Antwerp - Anderlecht: 0-0
Mark van Bommel nam het met zijn ploeg op tegen het elftal van Robin Veldman en dus was het een Nederlands onderonsje. Een winnaar kwam er niet. De wedstrijd bleef steken op 0-0. Met Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs in de basis bij Antwerp werd het verschil niet gemaakt. Stengs dacht nog wel te scoren, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. De ploeg van Van Bommel had het overwicht, maar dat resulteerde amper in kansen.

AS Roma - SS Lazio: 0-1
Hoewel het Lazio van trainer Maurizio Sarri midweeks een mokerslag kreeg te verwerken door de Europa League-eliminatie doorFeyenoord, wist het in de Italiaanse competitie wel weer te winnen. In de Derby della Capitale scoorde Felipe Anderson het enige doelpunt van de wedstrijd na goed werk van Pedro. Lazio verdubbelde de voorsprong bijna door diezelfde Braziliaan, maar Rui Patricio wist te redden. De ploeg van José Mourinho wist niet meer terug te komen. 

Atlético Madrid - Espanyol: 1-1
Diego Simeone kent met zijn ploeg een lastig seizoen en wist ook tegen tien man niet te winnen van Espanyol. Atlético heeft nu vier keer op rij niet gewonnen. In het eigen Wanda Metropolitano domineerde de thuisploeg aanvankelijk wel en toen Leandro Cabrera rood pakte, leek de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, ook al stond het nog 0-0. Het overwicht was er, maar de doelpunten bleven uit. In de tweede helft profiteerde de uitploeg van een zeldzame uitbraak en kwam het zelfs op voorsprong via Sergi Darder na een goede combinatie met Joselu. Een kwartier later tekende João Félix voor de gelijkmaker en de eindstand.