Vermeulen en Van Hooijdonk vs Van der Vaart en Afellay in discussie na Ajax-PSV

Vermeulen en Van Hooijdonk vs Van der Vaart en Afellay in discussie na Ajax-PSV

06-11-2022 23:14 Laatste update: 23:15
120

Bij Studio Voetbal is een uitgebreide discussie ontstaan over Brian Brobbey. Arno Vermeulen en Pierre van Hooijdonk lijken Louis van Gaal te adviseren om de spits niet mee te nemen naar Qatar na de topper tegen PSV. Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart denken daar echter anders over.

Tegen PSV kon Brobbey, net als heel Ajax, niet overtuigen. Dat terwijl de definitieve WK-selectie komende vrijdag bekend wordt gemaakt. Vermeulen denkt dat Brobbey moet vrezen na zijn optreden in de topper. "Er zijn nu wel spelers van wie je denkt: die gaan niet naar het WK, na vandaag", zegt de chef voetbal van de NOS bij Studio Sport. "Brobbey gaat nu denk ik niet meer naar het WK."

Wedden

Meer odds

Afellay is het daar niet mee eens en reageert meteen. "Je kan niet iemand afschrijven op basis van één wedstrijd. Je vraagt aan mij mijn mening. Het is niet zo dat Brobbey er op basis van één wedstrijd niks van kan. Ik zou hem eerder meenemen van Vincent Janssen, bijvoorbeeld. Ik vind Brobbey nu al beter dan Janssen."

Vervolgens laat Van der Vaart zijn licht schijnen over de situatie. "Ik word een beetje ongemakkelijk van het feit dat het de hele tijd over Oranje gaat, wie moet erin en wie eruit? We kijken vandaag een wedstrijd en moeten nu niet ineens doen alsof PSV makkelijk kampioen gaat worden. Dat gaat gewoon niet gebeuren. Wat ik van Brobbey vond deze wedstrijd? Hij was gewoon slecht. Maar heel Ajax was heel slecht."

Van Hooijdonk lijkt aan de kant van Vermeulen te staan. "Het kan dat Brobbey niet zo goed was, maar ik vind dat hij Brobbey niet was. Hij was ook bezig met de opstootjes, daar was hij ook bij betrokken. Misschien is de spanning hem een beetje te veel geworden in deze wedstrijd. Ik vind dat geen goed signaal als ik als bondscoach zou kijken. Ik wil dan een speler hebben die wel de controle over zichzelf heeft. Die had hij vandaag niet."