Slot ziet geweldige persoonlijkheid bij Hartman: 'Zó mooi om te zien'

Slot ziet geweldige persoonlijkheid bij Hartman: 'Zó mooi om te zien'

07-11-2022 11:05 Laatste update: 11:08
40

Quilindschy Hartman maakt de laatste wedstrijden een erg goede indruk op trainer Arne Slot. Dat vertelt de oefenmeester aan De Telegraaf. Volgens Slot is vooral de persoonlijkheid van Hartman enorm indrukwekkend.

"Tegen SS Lazio heeft hij mij onder druk zo verrast met zijn persoonlijkheid", vertelt de trainer aan de ochtendkrant. "Hoe hij het veld in kwam, totaal niet onder de indruk van de tegenstander of de omstandigheden, dat was echt mooi om te zien. Scherp, agressief en je zag dat hij er echt klaar voor was." Slot liet Hartman dan ook starten in de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen FC Volendam.

Ook op spelgebied ziet Slot een mooie ontwikkeling bij de linkervleugelverdediger. "Kijk op de training zie ik al een hele tijd dat hij geweldig tussen de linies kan spelen en dat hij goed kan overlappen. Begin dit seizoen had hij juist nog de angst voor de diepgang van de rechtsbuiten waar hij tegen stond. Dat is bij hem nu wel echt helemaal omgedraaid en dat is wel echt top om te zien."

Hartman begon zijn loopbaan in de jeugd van Excelsior, maar in 2010 maakte hij definitief de overstap naar de jeugdopleiding van Feyenoord. De linksback doorliep daar alle jeugdteams en speelt nu dus voor de hoofdmacht van de Rotterdammers.