Conference League-loting: geen AZ in tussenronde, toch Nederlandse inbreng

Conference League-loting: geen AZ in tussenronde, toch Nederlandse inbreng

07-11-2022 14:32 Laatste update: 15:00
5

Zonder Nederlandse teams is maandag ook de loting voor de tussenronde van de Conference League verricht. De nummers twee uit de Conference League werden in Nyon gekoppeld aan een afvaller uit de Europa League. AZ treft in maart één van de winnaars.

Feyenoord-slachtoffer SS Lazio krijgt te maken met een Roemeense tegenstander. De Romeinen, waar technisch directeur Igli Tare bakzeil moest halen vanwege zijn uitspraken over een 'loser-competitie' een jaar geleden, moet zien af te rekenen met CFR Cluj. Ook Bodö/Glimt sneuvelde tegen een Nederlandse opponent. De Noren legden het af tegen PSV en staan nu tegenover het Lech Poznan van coach John van den Brom.

Het Partizan Belgrado van Queensy Menig treft Sheriff Tiraspol, dat het in de Europa League niet wist bol te werken in een groep met Manchester United en Real Sociedad. Het Anderlecht van de Nederlandse interim-trainer Robin Veldman en verdediger Jan Vertonghen staat tegenover Ludogorets, waar Sergio Padt het doel verdedigt.

Stefano Denswil en Ajax-huurling Naci Ünüvar kruisen namens Trabzonspor de degens met FC Basel. Bij de Zwitsers, die in eigen land teleurstellend zevende staan, is voormalig Feyenoord-middenvelder Wouter Burger een vaste waarde.

De duels in de tussenronde van de Conference League worden op 16 en 23 februari gespeeld. De winnaars plaatsen zich voor de achtste finale. Daarvan is AZ als groepswinnaar al zeker, net als Istanbul Basaksehir, West Ham United, Villarreal, OGC Nice, Djurgardens IF, Sivasspor, Slovan Bratislava.

De volledige loting
Qarabag FK - KAA Gent
Trabzonspor - FC Basel
SS Lazio - CFR Cluj
FK Bodo/Glimt - Lech Poznan
Sporting Braga - Fiorentina
AEK Larnaca - Dnipro-1
FC Sheriff - Partizan Belgrado
Ludogorets - Anderlecht