Oranje-defensie gewaarschuwd: Ecuador-spits verstevigt koppositie Fenerbahçe

07-11-2022 21:25 Laatste update: 21:32
19

Fenerbahçe blijft zicht houden op de eerste landstitel in negen jaar. De Turkse club won maandagavond, door een doelpunt van Enner Valencia, van laagvlieger Sivasspor.

Fenerbahçe werd voor het laatst kampioen in het seizoen 2013/14. Destijds speelde Dirk Kuijt nog bij de club. Na jaren van droogte lijkt Sarı Kanaryalar nu weer echt een gooi te kunnen doen naar de titel.

Onder leiding van de flamboyante Jorge Jesus, die in het verleden werkzaam was voor onder meer Sporting Portugal en Benfica, plaatsten de Turken zich al voor de knock-outfase van de Europa League. Ook staat het aan kop in de Süper Lig, waar laagvlieger sivasspor maandag met 1-0 werd verslagen.

Heel soepel ging dat niet. De Belg Michy Batshuayi kreeg vlak na rust zijn tweede gele kaart, waarna hij kon gaan douchen. Zeven minuten later brak Valencia, die het op 25 november met Ecuador opneemt tegen Oranje op het WK, de ban. De 33-jarige aanvaller mocht aanleggen voor een penalty, en benutte deze: 1-0. Die treffer bleek genoeg voor de overwinning, waardoor de koppositie verder is verstevigd. Aartsrivaal Galatasaray volgt met vijf punten minder.