Gullit diep onder de indruk na Ajax-PSV: 'Vond hem echt de man of the match'

Gullit diep onder de indruk na Ajax-PSV: 'Vond hem echt de man of the match'

08-11-2022 10:55
38

Ruud Gullit en Khalid Boulahrouz zijn erg onder de indruk van Luuk de Jong. De captain van PSV speelde een sterke partij in de topper tegen Ajax en was ook trefzeker.

Aan tafel bij Rondo wordt de clash tussen Ajax en PSV (1-2) nabesproken. Gullit begint dan over De Jong. "Sorry, maar ik vond Luuk de Jong weer geweldig. Ik heb echt van hem genoten. Als je ziet hoe hij speelt met zijn ervaring... Het is toch heerlijk als je zo'n aanspeelpunt in je elftal hebt? Ik vond hem echt de man of the match."

Boulahrouz moest door De Jong denken aan Klaas-Jan Huntelaar, met wie hij zelf nog op het veld stond. "Hij was ook niet de allersnelste, maar hij was wel continu in beweging. Hij loopt dan achter de verdediging, staat buitenspel en komt vanuit daar weer in het spel. Het is bij De Jong een kwestie van intellect, maar ook ervaring. Hij maakt ruimte voor zichzelf, neemt de verdediger mee en duikt er plotseling voor. Dan is de verdediger uitgespeeld." 

Boulahrouz vindt echter ook dat het De Jong wel heel makkelijk werd gemaakt door Ajax. "Bassey laat zich kinderlijk eenvoudig uitspelen. Hij moet die zone dekken, contact houden met zijn verdedigers en zijn lichaam tussen de eerste paal en de tegenstander houden."