Van Persie deelt droom: trainer worden van het eerste van Feyenoord

Van Persie deelt droom: trainer worden van het eerste van Feyenoord

08-11-2022 11:41 Laatste update: 11:42
73

Robin van Persie heeft onthuld dat het zijn droom is om de hoofdtrainer van Feyenoord te worden, al is dat volgens hem nu nog ver weg. Van Persie heeft onlangs zijn trainersopleiding UEFA A en UEFA A Youth afgerond. Nu is het plan om aan de UEFA Pro-opleiding te beginnen.

Met dat diploma kan hij trainer worden bij elke club. "Hopelijk begin ik daar volgend jaar juni aan. Dat geeft mij de vrijheid om een trainer te worden op elk niveau. Nu kan ik alle teams trainen tot de Onder 21", zegt hij bij de Joe Cole podcast van BT Sport

Daarmee hoopt hij op een dag de trainer te worden van het eerste elftal van Feyenoord. "'Als kind groeide ik op met deze club. Ik zou het geweldig vinden om ooit trainer van Feyenoord te worden", gaat hij verder. "Arne Slot weet dat ik niet gevaarlijk voor hem ben", grapt hij.

Van Persie is momenteel de trainer van Feyenoord Onder 16. "Ik heb nog geen duidelijk doel voor ogen dat ik bijvoorbeeld over vijf jaar hoofdtrainer wil worden. Ik vind het leuk om training te geven en met tactieken bezig te zijn", besluit hij.