Transferhonger Kudus 'niet per se gestild': 'Want ik daag mezelf graag uit'

Transferhonger Kudus 'niet per se gestild': 'Want ik daag mezelf graag uit'

09-11-2022 06:50 Laatste update: 07:54
67

Mohammed Kudus probeerde afgelopen zomer nog een vertrek af te dwingen bij Ajax, maar hij is nu vastberaden het seizoen in Amsterdam af te maken. Dat doet de 22-jarige Ghanees wel bij voorkeur als aanvallende middenvelder.

Kudus liet onder meer een training schieten, omdat hij naar Everton wilde. Hij bereikte in de slotdagen van de transferperiode zelfs een persoonlijk akkoord met The Toffees, maar Ajax liet hem niet gaan. De dribbelaar was niet blij met zijn reserverol in de Arena, maar knokte zich in de basis. Is hij achteraf blij dat Ajax hem niet liet gaan? "Ehm, natuurlijk zijn dingen daarna veranderd. Vooral dat ik meer ben gaan spelen", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

"We willen allemaal spelen. En als je niet speelt, moet je verder kijken om dat wel te kunnen doen", vervolgt Kudus, die aangeeft dat zijn honger naar een transfer 'niet per se gestild is'. "Want ik ben een speler die zichzelf graag uitdaagt. Dit is mijn derde seizoen hier. We gaan zien wat de toekomst brengt. Het belangrijkste is dat ik gewoon blijf presteren voor het team en de rest zal later op natuurlijke wijze volgen."

De kans dat de dribbelaar in de winterstop, na het WK in Qatar, vertrekt is desondanks klein. ,,Nee, dat denk ik niet. Dat denk ik niet..." Hij wil het seizoen afmaken bij Ajax. "Ja, absoluut." Wel hoopt hij dat coach Alfred Schreuder hem nu vaker als nummer tien opstelt. "Het is meer dat ik denk dat ik het op mijn eigen positie nog beter kan doen dan als spits. Ergeren is het dus niet, want het team gaat boven iedereen."

Vorige maand werd duidelijk dat Kudus in de belangstelling staat van Borussia Dortmund. Zijn zaakwaarnemer sprak in Duitsland al met de BVB-leiding, die in de veelzijdige Ghanees een mogelijke opvolger van zowel Jude Bellingham als Youssoufa Moukoko ziet. Hij ligt nog tot medio 2025 vast bij Ajax.