Ihattaren: Na het vertrek van Marc Overmars was het bij Ajax anders

Ihattaren: "Na het vertrek van Marc Overmars was het bij Ajax anders"

09-11-2022 07:24
165

Mohamed Ihattaren keert in januari in principe terug naar Juventus. De twintigjarige spelmaker zoekt samen met zijn begeleiders echter naar een oplossing.

Ajax maakte onlangs bekend dat het de transferclausule in het huurcontract van Ihattaren niet zal lichten. Bij Juventus, dat hem eerder overnam van PSV, ligt hij nog tot medio 2025 vast. "Vooralsnog is het de bedoeling dat Mo naar Turijn gaat. Maar we onderzoeken andere opties waar hij terecht kan. We hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt", reageert Mo Nouri, die de middenvelder in huis heeft genomen, in De Telegraaf. "Ik ben elke dag bij hem, maar Ali Dursun, de zaakwaarnemer van onder anderen Frenkie de Jong en Donny van de Beek, doet het zakelijke gedeelte."

Wedden

Meer odds

Dat hij door de achterdeur vertrekt bij Ajax, vindt Ihattaren jammer. "Vooral dat ik mensen, zoals Gerald Vanenburg, heb teleurgesteld. Hij heeft me opgeraapt en heel veel tijd in me gestoken. Maar na het vertrek van Marc Overmars was het bij Ajax anders. En doordat het gemis van mijn vader weer opspeelde, blokkeerde het in mijn hoofd. 'Komt morgen, wel', dacht ik dan. Ik was niet hard genoeg voor mezelf."

Nouri, de broer van ex-Ajacied Abdelhak Nouri, vindt het eveneens jammer dat hij Ihattaren niet eerder tegen het lijf liep. "Ik had het prachtig gevonden als Mo de plaats van Appie had ingenomen. En ik weet zeker dat het was gelukt als hij als mens al de mentale rust had gevonden die hij nu heeft."