Wangedrag van onder anderen Ronaldo levert United fikse geldboetes op

Wangedrag van onder anderen Ronaldo levert United fikse geldboetes op

09-11-2022 17:56
14

De FA heeft woensdag twee fikse boetes uitgedeeld aan Manchester United. De Engelse grootmacht moet vanwege het niet onder controle houden van de eigen spelers in totaal 93.000 euro aftikken. 

De eerste boete is uitgedeeld na aanleiding van de hevige protesten na een afgekeurde goal van Cristiano Ronaldo in het duel met Newcastle United op 16 oktober. Fabian Schär, verdediger van Newcastle, speelde de bal naar keeper Nick Pope, in de veronderstelling dat hij het spel zou hervatten. Ronaldo vond dat daarmee de vrije trap was genomen, waarna hij makkelijk kon scoren. De arbitrage zette een streep door de treffer, tot grote woede van de Portugees. 

De andere boete heeft te maken met een voorval tijdens de wedstrijd tegen Chelsea, slechts één week later. De ploeg van trainer Erik ten Hag kreeg die avond een strafschop tegen na een overtreding van Scott Mctominay. Die beslissing leidde tot een hoop frustraties bij United, die niet ongestraft blijven, zo blijkt nu. Donderdag moet de huidige nummer vijf van de Premier League weer aan de bak. Dan staat het League Cup-duel met Aston Villa, dat afgelopen zondag nog met 3-1 te sterk was, op het programma.