Wijnaldum blijft dromen: 'Kans dat ik nog naar het WK ga is één procent'

Wijnaldum blijft dromen: 'Kans dat ik nog naar het WK ga is één procent'

09-11-2022 18:26
19

Georginio Wijnaldum heeft zich erbij neergelegd dat hij waarschijnlijk niet op het WK zal spelen. De middenvelder moet vanwege een breuk in zijn scheenbeen toekijken op de eindronde in Qatar. Toch is er altijd iets kleins in Wijnaldum, dat blijft hopen dat hij er alsnog als speler bij kan zijn.

"Natuurlijk had ik er het liefst gewoon bij willen zijn", reflecteert Wijnaldum op zijn blessure bij ESPN. "Ik heb nu wel geaccepteerd dat het niet kan. Ik maak natuurlijk wel progressie, maar de kans dat ik nog mee kan is echt maar één procent. Ik zal nooit zeggen dat ik er honderd procent zeker niet bij ben, want ik wil altijd hoop blijven houden. Maar het zal voor dit toernooi wel zo zijn dat ik het als supporter ga volgen."

Wijnaldum heeft voor het WK wel een hoop vertrouwen in het Nederlands elftal. De middenvelder denkt dat ze genoeg goed spel hebben laten zien in de laatste interlandperiodes. "Het team is echt heel goed. Ik denk dat ze dat al hebben laten zien. Ze kunnen zeker wereldkampioen worden. Ik zou niet weten waarom niet. Er zullen ongetwijfeld betere teams zijn, maar niet altijd wint het beste team het WK. Ik denk wel echt dat Oranje het goed gaat doen."

De middenvelder maakt goede stappen in zijn revalidatie en hij hoopt snel weer op het veld te staan. Wijnaldum speelt op dit moment op huurbasis voor het Italiaanse AS Roma.