Engelse pers ziet Ziyech kans pakken bij Chelsea: 'Actie van de wedstrijd'

Engelse pers ziet Ziyech kans pakken bij Chelsea: 'Actie van de wedstrijd'

10-11-2022 11:08 Laatste update: 11:25
9

Hakim Ziyech mocht dinsdagavond in de League Cup-wedstrijd van Chelsea tegen Manchester City (0-2) weer eens zijn kunsten vertonen. Bij zijn eerste basisplaats in ruim twee maanden maakte de Marokkaan een aardige indruk op de Engelse pers.

Ziyech kon in de 68 minuten dat hij op het veld stond niet voorkomen dat Chelsea sneuvelde in de League Cup, maar over zijn optreden kon hij tevreden zijn. Hoogtepunt was een actie in de tweede helft, waarmee hij City-back Sergio Gómez te kijk zette en zijn achttienjarige ploeggenoot Lewis Hall een goede kans bood.

Volgens de Engelse pers hoorde Ziyech bij de betere Chelsea-spelers. 'Ziyech probeerde het spel telkens te versnellen als hij de bal kreeg', schrijft The Sun, dat hem beloont met een 7. Sport Illustrated geeft de oud-speler van sc Heerenveen, FC Twente en Ajax een 6. 'Een zeldzaam optreden, dat tegelijkertijd wasteful and creative was. Het is afwachten hoe manager Graham Potter dit gaat beoordelen.'

Ook The Evening Standard en football.londen hebben een 6 over voor Ziyech. 'Hij toonde momenten van pure klasse met de bal aan zijn voet, maar had wellicht meer impact op de wedstrijd kunnen hebben', klinkt het. 'Ziyech was verantwoordelijk voor de actie van de wedstrijd, maar over het algemeen liet hij niet heel veel zien.'

Chelsea speelt komende zaterdag de laatste Premier League-wedstrijd voor de WK-break, thuis tegen hoogvlieger Newcastle United. De kans is klein dat Ziyech, die dinsdagavond voor het eerst sinds 30 augustus een basisplaats had, dan weer aan de aftrap staat. Volgende week gaat hij wel met Marokko naar het WK.