WK-selectie Portugal: vijfde WK voor Ronaldo, PSG-middenvelder blijft thuis

WK-selectie Portugal: vijfde WK voor Ronaldo, PSG-middenvelder blijft thuis

10-11-2022 19:26 Laatste update: 19:51
25

De definitieve selectie van Portugal voor het WK is bekend. Cristiano Ronaldo, die ook in 2006, 2010, 2014 en 2018 al van de partij was, kan zich gaan voorbereiden op zijn vijfde WK. Een opvallende naam in de selectie van de Europees kampioen van 2016 is António Silva. 

De negentienjarige Silva maakt pas sinds afgelopen zomer deel uit van de hoofdmacht van Benfica. Onder de hoede van Roger Schmidt is de talentvolle verdediger bezig aan een uitstekend seizoen. Hij speelde al zeventien wedstrijden voor de koploper van Portugal, en is niet meer uit de basis weg te denken. Op 24 september maakte hij zijn debuut voor Selecção das Quinas, in het vriendschappelijke duel met Georgië. 

Collega-verdediger Pepe (39) is uiteraard ook weer van de partij. Ook sterkhouders João Cancelo, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Rafael Leäo en João Félix reizen af naar Qatar. Een opvallende afwezige in de selectie van trainer Fernando Santos is Paris Saint-Germain middenvelder Renato Sanches. De Portugezen zitten in een groep met Ghana, Uruguay en Zuid-Korea.