Vlaar verwacht nog een verrassing bij WK-selectie: 'Doet Van Gaal elk jaar'

Vlaar verwacht nog een verrassing bij WK-selectie: 'Doet Van Gaal elk jaar'

11-11-2022 07:45 Laatste update: 09:11
62

De WK-selectie van Oranje wordt vrijdag bekend gemaakt en Ron Vlaar weet precies hoe de spanning richting het beslissende moment voelt. De oud-verdediger was erbij op de eindtoernooien in 2010, 2012 en 2014. Vlaar weet daarom wat er vrijkomt als je mee mag naar zo’n WK.

"Het zou geweldige tv zijn als je ook in Nederland een camera op die spelers zou zetten", vertelt Vlaar in gesprek met het Algemeen Dagblad. De oud-verdediger doelt daarmee op video’s die naar buiten komen van dolblije spelers wanneer ze horen dat ze bij de selectie zitten. "Al denk ik niet dat spelers in onze cultuur dat zullen doen. Maar als ik terugkijk had ik twee keer een echt vreugdemoment. Dat ik mee naar het WK in 2014 mocht gaf een ontlading, dat had ik nooit bij mezelf verwacht."

Ook is Vlaar enorm benieuwd wie er mee zullen gaan naar het WK in Qatar. Volgens de analist zit er zeker nog een verrassing bij die selectie. "Ik ben wel benieuwd wie Van Gaal nu selecteert. In 2014 was dat bij ons Terence Kongolo. Die ging op het laatste moment toch mee en zo’n naam verwacht ik nu ook nog wel."