'Schok voor woedende Cillessen: doelman NEC niet in WK-selectie Oranje'

'Schok voor woedende Cillessen: doelman NEC niet in WK-selectie Oranje'

11-11-2022 09:55 Laatste update: 10:00
417

Groot nieuws uit Nijmegen: Jasper Cillessen ontbreekt in de WK-selectie van het Nederlands elftal. Dat melden bronnen aan de Gelderlander.

De beslissing van bondscoach Louis van Gaal is een schok voor de doelman van NEC. Cillessen zou 'zwaar teleurgesteld' hebben gereageerd op de mededeling vanuit Zeist, waar vrijdagmiddag de definitieve selectie voor het WK bekend wordt gemaakt.

'De keeper van de Nijmeegse club schijnt vanochtend ontploft te zijn van woede', schrijft de Gelderlander. Cillessen keepte 63 interlands voor het Nederlands elftal en maakte het 'bronzen' WK van 2014 mee. Voor het EK in 2021 viel de doelman ook al op het laatste moment af.

Het nieuws is niet alleen voor Cillessen een verrassing. Veel analytici hadden de doelman in de definitieve selectie van Van Gaal verwacht. De kans is nu groot dat Justin Bijlow, Mark Flekken, Remko Pasveer en Andries Noppert erbij zitten.

De precieze reden waarom Cillessen niet wordt opgeroepen, is op dit moment niet bekend. Hij sprak voor zijn terugkeer naar NEC nog met Van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek. "De bondscoach zei dat het hem erom gaat dat ik presteer", zei hij in oktober tegen De Telegraaf.