Karsdorp slachtoffer van extreme uithaal Mourinho: 'Bekende zondebok-tactiek'

Karsdorp slachtoffer van extreme uithaal Mourinho: 'Bekende zondebok-tactiek'

11-11-2022 11:29 Laatste update: 13:56
42

De ongekende uithaal van AS Roma-trainer José Mourinho naar Rick Karsdorp komt niet uit het niets. Dat stelt Emile Schelvis, volger van het Italiaanse voetbal en commentator van Ziggo Sport, in gesprek met VoetbalNieuws.

Karsdorp verzaakte in de ogen van Mourinho ernstig tijdens het gelijkspel met Sassuolo (1-1). De Portugees sprak zelfs van 'verraad', zonder de naam van de Nederlander te noemen. "Ik heb tegen de speler gezegd dat hij in januari een ander team mag gaan zoeken."

Volgens Schelvis is Karsdorp geslachtofferd door Mourinho na weer een tegenvallend resultaat. "De verslaggever van dienst refereert eraan dat op een kilometer of vierhonderd van Rome op een woensdagavond gewoon vijfduizend Roma-supporters zijn meegereisd. En dat is het moment dat er iets gebeurt bij Mourinho. Hij wil dan ook rekenschap aan de fans geven en besluit om al zijn ergernis op één speler te richten", vertelt de Serie A-expert.

"Hij heeft nu een kleine vis te pakken - want ik neem wel aan dat het om Karsdorp gaat - die hij laat spartelen", vervolgt Schelvis over Mourinho. "Daar gaat hij het gevecht mee aan, in de hoop de sympathie van de Roma-tifosi te blijven houden. Als je ziet hoe die reageren op social media: 85 procent is het gewoon met hem eens en vinden het prachtig wat hij doet. Het is de bekende zondebok-tactiek van Mourinho."