Van Gaal belde 11 van de 13 afvallers persoonlijk op: 'Tranen stonden in m'n ogen'

Van Gaal belde 11 van de 13 afvallers persoonlijk op: 'Tranen stonden in m'n ogen'

11-11-2022 14:28 Laatste update: 16:23
47

Louis van Gaal heeft vrijdagochtend de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het WK bekendgemaakt. Het viel de bondscoach zwaar om elf spelers persoonlijk op te bellen met de mededeling dat zij niet mee zullen reizen naar Qatar.

Van Gaal had vrijdagochtend ingeruimd om de veldspelers die geen plek hebben afgedwongen in de selectie het slechte nieuws te brengen. Frans Hoek, de keeperstrainer van Oranje, kreeg de verantwoordelijk om Mark Flekken en Jasper Cillessen te contacteren. Bij laatstgenoemde lijkt het nieuws behoorlijk hard te zijn aangekomen. 

De oefenmeester, die aangaf een aantal in Engeland voetballende spelers naakt of net uit bed aan te treffen, had het er maar moeilijk mee. "Het was een zware kluif. Bij sommige gesprekken stonden bij mij de tranen in de ogen", aldus de trainer op de persconferentie van vrijdagmiddag. Het is onduidelijk op welke spelers hij precies doelt. Er werd Van Gaal nog gevraagd of het ging om onder anderen Jordy Clasie, die in 2014 wel deel uitmaakte van de selectie voor het WK in Brazilië. Daar wilde hij verder niet op in gaan. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie