Update: Sparta ziet aanvaller Engels gepresenteerd worden in Japan

Update: Sparta ziet aanvaller Engels gepresenteerd worden in Japan

11-11-2022 16:55 Laatste update: 07-12-2022 10:54
19

Mario Engels gaat in de winterse transferperiode vertrekken bij Sparta Rotterdam. Vrijdagavond zal de Duitse spits zijn laatste wedstrijd spelen op Het Kasteel. Dat maakte Engels zelf bekend via zijn Instagram.

'Vanavond voor mij de laatste keer op Het Kasteel. Sparta-fans, het was me een eer', vertelt de Duitser in een story op Instagram. Engels zal vertrekken naar een nog onbekende club in het buitenland. De transfer van de 29-jarige aanvaller is nog niet helemaal beklonken, maar alle partijen verwachten geen problemen bij de verdere afwikkeling.

Engels was altijd erg geliefd bij de Spartaanse supporters, mede vanwege zijn mentaliteit. Vrijdagavond speelt de aanvaller zijn laatste wedstrijd voor Sparta, thuis tegen FC Twente.

Engels speelde lange tijd in de jeugd van 1.FC Köln, totdat hij uiteindelijk naar FSV Frankfurt vertrok. Na twee jaar in dienst bij de club vertrok hij naar Polen voor een contract bij Slask Wroclaw. In 2017 werd Engels aangetrokken door Roda JC, de club waar hij twee jaar speelde. Na een uitstapje bij SV Sandhausen kwam de aanvaller uiteindelijk bij Sparta terecht. Dit seizoen speelde hij in negen wedstrijden mee en wist hij één doelpunt te maken.

Update: De nieuwe club van Mario Engels is bekend. Tokyo Verdy, dat uitkomt op het tweede niveau in Japan, bevestigt via de officiële kanalen dat de Duitse aanvaller (29) overkomt van Sparta. Engels speelde in de eerste seizoenshelft negen Eredivisie-wedstrijden voor Sparta en had zijn vertrek al aangekondigd.