Heracles Almelo vermorzelt NAC, ook grote zege voor PEC, Kuyts ADO wint weer niet

11-11-2022 21:58
42

Heracles Almelo heeft vrijdag voor eigen publiek gehakt gemaakt van NAC Breda, dat met 5-1 onderuit ging. PEC Zwolle wint wederom, terwijl het ADO Den Haag van Dirk Kuyt blijft kwakkelen.

Heracles Almelo - NAC Breda 5-1
Het zat er vrijdag geen moment in voor NAC, hoewel de beginfase veelbelovend was. Het greep de vroege voorsprong via Odysseus Velanas, maar de voorsprong werd al snel verpulverd door Thomas Bruns en Ruben Rooskens, die Heracles op 2-1 hadden gezet. En toen het voor rust ook nog 3-1 werd via Nikolai Laursen, werd het wel heel benauwd voor NAC.

Aan het spelbeeld veranderde in de tweede helft nauwelijks iets. Als Heracles een écht grote score neer had willen zetten, dan had dat vrijdag gekund. In de slotfase scoorden Nikolai Laursen en Emil Hansson nog een keer, waardoor NAC al met al een dramatische avond beleefde.

PEC Zwolle - FC Eindhoven 5-2
PEC Zwolle lijkt de weg naar boven weer te hebben gevonden. Het boekte een knappe 4-2 overwinning op FC Eindhoven. Het ging een tijdje minder bij PEC, maar de ploeg van Dick Schreuder heeft de vorm langzaam weer teruggevonden. Al snel werd PEC door Younes Taha op het goede spoor gezet, maar de gelijkmaker van Jasper Dahlhaus volgde niet lang daarna. Luis Görlich zorgde snel weer voor de Zwolse voorsprong.

De ploeg van Schreuder moest diep gaan om er een overwinning uit te slepen. Het incasseerde na rust de 2-2 van Lamine Diaby, maar stelde orde op zaken via Bart van Hintum en Younes Taha, die PEC in een tijdsbestek van twee minuten weer wat lucht gaven. De ruime overwinning kreeg dankzij Samir Lagsir nog wat extra glans.