Begrip voor 'legitiem verhaal' Van Gaal: 'Dan had Clasie serieuze kans gemaakt'

Begrip voor 'legitiem verhaal' Van Gaal: 'Dan had Clasie serieuze kans gemaakt'

12-11-2022 07:54
74

AZ vaardigt geen enkele speler af naar het WK in Qatar, nu Jordy Clasie is afgevallen bij het Nederlands elftal. De 31-jarige middenvelder is niet geheel fit en heeft begrip voor de uitleg van Louis van Gaal, vertelt trainer Pascal Jansen van de Alkmaarders.

Clasie werd - net als de andere afvallers - vrijdagochtend ingelicht door de bondscoach. "Het is een legitiem verhaal. Jordy heeft op dit moment in fysiek opzicht andere prioriteiten. De pees in zijn knie heeft gewoon aandacht nodig. Vergeet niet dat wij met AZ al 25 wedstrijden hebben gespeeld, dat is veel voor de belasting van de bewuste pees", zegt Jansen tegen De Telegraaf.

Clasie traint bij AZ al langer met een aangepast schema. "Vanuit de gesprekken met Jordy weet ik dat hij hoopte op een plekje in de WK-selectie. Alleen: de pees in de knie laat niet het maximale toe. Als je een WK gaat spelen moet je als speler maximaal belastbaar zijn. Dat is niet het geval bij Jordy en dat is jammer. Want een honderd procent fitte Jordy Clasie had een serieuze kans op het WK gemaakt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie